Favicon

Za one koji ne znaju što je favicon-to je vrlo mala slika koja se pojavljuje neposredno iznad adrese bloga, one gornje trakice (gdje piše npr. www.blogger.com). Na blogger ćete primijetiti da je 'B' s narančastom pozadinom uz ime.




Ako želite napraviti jedan vlastiti kako bi se uklopio uz vaš ​​blog dizajn-to je prilično jednostavano.

1. Prvo odlučite što želite, to može biti slika koju već imate, vaš logotip ili par slova - bitno je da je slika jednostavna, jer će biti jako malena (16px X 16px).

2. Provjerite je li slika koju namjeravate koristiti kvadratnog oblika, i uploadajte sliku u originalnoj veličini  -  OVDJE.

3. Nakon što je slika učitana, vidjet ćete opciju na dnu  -   'skinuti', kliknite na tu opciju i spremite datoteku na svoje računalo.

4. Sada kada ste napravili favicon, trebate kod za HTML. U Dizajnu odite na Uredi HTML, i potražite ovo;


</head>

5. Odmah prije tog taga kopirajte i zaljepite ovaj kod;

<link href=’YOUR-FAVICON-URL’ rel=’shortcut icon’/><link href=’YOUR-FAVICON-URL’ rel=’icon’/>

6. Nakon što ste dodali ovaj kod, postavite svoj nedavno napravljen favicon na tinypic). Nakon što je uplodana slika, kopirajte Direct URL, a zatim zalijepite u kodu iznad mjesta gdje piše ’YOUR-FAVICON-URL’.

7. Sada kliknite na "Spremi".

8. Otvorite blog i vidjet ćete svoj novi favicon.

Broj komentara: 8:

  1. super mi je tvoj novi izgled bloga :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka tvoja ideja za poboljšanje bloga i njegova dizajna je dobrodošla i hvale vrijedna:)))))Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  3. baš super al me malo zeza taj html to neznam pozzz

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam nedavno čak sama uspjela čitajući neke forume promijeniti favicon i bila sam sretna ko malo dijete kada dobije kinder jaje :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja samo da se zahvalim na svim savetima :) Uspela sam sama da promenim izgled jer mi je stari malo dosadio. Znam da nije ni novi bas najbolji ali sam uspela sama da ga izmenim na osnovu saveta odavde i bas sam ponosna :))))

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam jucer uspjela napraviti, pr prvi puta, favicon za svoj blog! Prilicno jednostavno, i lijepo. rijecankaudublinu.com

    OdgovoriIzbriši